Elektroniikkapaja

 

Elektroniikkapaja, tuttavallisemmin elepaja, on yksi killan moninaisista jäsenpalveluista. Sen käyttäminen on jäsenille ilmaista lukuunottamatta käytetyistä komponenteista aiheutuneita kustannuksia.

Mitä elepajalta löytyy?

Elepajalta löytyy laaja valikoima laitteen kuin laitteen purkamiseen ja kokoamiseen vaadittavia perustyökaluja, kuten pihtejä ja erikantaisia ruuvimeisseleitä. Lisäksi käytössä on luonnollisestikin kolveja, oskilloskooppeja, yleismittareita ynnä muita piirien ja sähkölaitteiden rakenteluun, analysointiin ja korjaamiseen tarvittavia laitteitta. Elepajalla on myös laaja valikoima peruskomponentteja rakentelua varten sekä runsaasti edellisille omistajilleen tarpeettomia laitteita, joita voi käyttää oman projektin pohjana. Löytyykö kotoasi jokin vanha sähkökäyttöinen rompe, joka kerää tarpeettomana pölyä nurkassa, vaikka siitä saattaisi olla jollekulle vielä iloa? Tuo se pajalle!

Missä elepaja sijaitsee ja miten sinne pääsee?

Killan elektroniikkapaja sijaitsee hyvin vaikeasti löydettävässä paikassa Otakaari 5:n sokkeloisilla käytävillä. Pajan huonekoodi on I131, mutta helpommalla pääsee käymällä kiltahuoneella kysymässä, josko joku ehtisi näyttämään tien.

Paja on virallisesti auki tapahtumakalenterissa mainittuina aikoina, mutta sinne pääsee myös muina aikoina. Killan toimihenkilöt pääsevät sinne avaimellaan ja muut voivat pyytää toimaria avaamaan oven. Kiltahuoneelta löytyy melkein aina joku avaimellinen henkilö, joten sieltä kannattaa käydä kysymässä. Halutessaan voi myös käydä ihan paikan päällä katsomassa, onko pajan ovi auki. Pajan oma irc-botti päivittää elepajan irc-kanavalle tiedon siitä, onko paja auki vai ei, joten sieltäkin voi tilannetta käydä kuikuilemassa.

Pajan IRC-kanava: !sik-elepaja @ IRCnet

Pajan WIKI-sivut: http://sik.ayy.fi/wiki/Elektroniikkapaja

 

Tulevat tapahtumat