FXQ17

 

Fuksiexcursio (eli FXQ) on jo 70-luvulla syntynyt perinteinen fuksitapahtuma, joka järjestetään joka syksy. Tapahtuma alkaa torstaina iltapäivällä ja päättyy lauantaina myöhään illalla. Fuksiexcursion kohteena Ruotsi ja siellä majaileva ystävyyskiltamme KTH:n (eli Kungliga Tekniska Högskolan) Elektrosektion. Paikallisten opiskelijoiden kanssa pääsee sitsaamaan ja viettämään iltaa hauskassa seurassa. Matkan varrelle mahtuu myös monia seikkailuja ja hassutteluja, jotka paljastetaan vasta myöhemmin, mikäli päätät lähteä mukaan. Matkalla käymme myös nimen mukaisesti excursiolla, eli yritysvierailulla, paikallisessa oman ala yrityksessä.

Matkalle mahtuu noin 50 henkeä, joka koostuu suurimmaksi osaksi teistä fukseista. Lisäksi mukana olemme tietenkin me fuksikapteenit, sekä vanhoja fuksikapteeneita että myös muutama vanhempi tieteenharjoittaja. Pelkästään bussissa matkaaminen isommalla porukalla on jo itsessään oma hauska kokemuksensa! Matkaan lähdemme Otaniemestä bussilla ja rapakon yli matkataan Turusta laivalla Tukholmaan.

Valitettavasti kaikki eivät kuitenkaan mahdu mukaan, joten tätä varten järjestetään FXQ-jono. FXQ-jonotus tapahtuu TUAS-talon/kiltahuoneen välittömässä läheisyydessä. Jonotus päättyy tiistaina 19.9. klo 8 aamulla, joten hyvä aika saapua jonoon on maanantaina 18.9. esimerkiksi iltapäivällä koulun loputtua! Illan/yön aikana on tiedossa hauskaa ohjelmaa ja puuhailua. Jonotus todellakin kannattaa, koska paikat ovat täyttyneet joka vuosi!

Jos vielä epäilet, että kannattaako lähteä mukaan, niin kerrottakoon tämä: vuosittain on varattuna n. 2-3 paikkaa vanhemmille tieteenharjoittajille ja myös heidän on jonotettava. Paikkojen rajallisen määrän takia ensimmäiset heistä ovatkin olleet paikalla jonottamassa jo yli viikkoa aikaisemmin. Viime vuosina muutamat vanhemmat tieteenharjoittajat ovat jopa lähteet omakustanteisesti omalle Varjo-FXQ:lle. Sen verran eeppinen reissu on siis kyseessä. Eli kannattaa siis jo nyt merkitä kalenteriin reissun päivät 12.-14.10. sekä jonotuksen aloitus 18.9.

Tämä hupi ei ole kuitenkaan ilmaista, vaan matkoista, sitseistä, parista ruokailusta ja muista jännyyksistä kertyy maksettavaksi 85 euron osallistumismaksu.